Dat gaan wij doen op de huidige locatie aan de Lucas Bolsstraat, maar óók in PARK21. Het evenement zal 4 hoofdonderdelen bevatten.

De voorbereidingen zijn reeds gestart en wij hopen dat het evenemententerrein zal ingericht en toegankelijk zijn vanaf 1 mei 2020. De vier dagen erna zal een ‘levend’ kamp ingericht zijn, waar re-enactors in tenten en met voertuigen een situatie uit die bevrijdingstijd na zullen bootsen. Een buitententoonstelling zal zich richten op scholieren, gezinnen met kinderen, veteranen en enthousiastelingen voor het thema.
1 t/m 5 mei: Fort Victory
Van 1 tot en met 5 mei wordt er, op initiatief van het Nederlands Transport Museum, op het terrein van boer Molenaar aan de Hoofdweg 1041, een militair kamp opgezet waar acteurs en eigenaren met voertuigen van harte welkom zijn. Dit kampement, met de naam ‘Fort Victory’, is door iedereen te bezoeken (toegangsprijzen volgen op de site).

Het kampement biedt deelnemers de mogelijkheid om 5 dagen met elkaar op te trekken en naar evenementen toe te gaan, om deel te nemen aan een van de vele ritten die in de omgeving georganiseerd worden, of in het park te blijven voor de gezelligheid.

4 mei: dodenherdenkingsrit
Op 4 mei is er een rit vanuit Fort Victory naar het Fort in Aalsmeerderbrug waar de dodenherdenking plaats vindt die georganiseerd wordt door de Stichting Crash. De rit start om 18:00. Tickets om met een historisch militair voertuig mee te rijden zijn via de site te verkrijgen.

5 mei: bevrijdingsrit
Op 5 mei organiseert de ‘Koepelcommissie’ in Nieuw-Vennep een bevrijdingsfeest op het Harmonieplein. Daar wordt de colonne militaire auto’s, die vertrekken vanuit Fort Victory, welkom geheten en kunnen bezoekers de (vracht)auto’s en militairen bewonderen. Rond 14:00 uur volgt de bevrijdingsrit door de hele Haarlemmermeer (vanuit Nieuw-Vennep door de Kaag, Abbenes, de rand van Lisse, Hoofddorp, Nieuw-Vennep). De exacte tijden zullen ook op de museumwebsite kenbaar worden gemaakt.