Bij het ontwikkelen van een nieuw concept, nieuwe avionica of een compleet nieuw vliegtuigtype, bespaart simulatie in GRACE veel testtijd in het echte vliegtuig en het bekort de duur van de ontwikkelingscyclus.

In de vroegste ontwikkelingsstadia helpt GRACE het proces in de juiste richting te sturen en dure
ontwerpherzieningen in latere stadia te voorkomen.

In de – in elk opzicht flexibele – cockpitomgeving kunnen nieuwe systemen en procedures worden geëvalueerd onder realistische omstandigheden, zoals beweging en turbulentie. En testvliegers kunnen zich in de simulator beter voorbereiden op de eerst vluchten met een (ver)nieuw(d) type vliegtuig, zodat ze minder vlieguren nodig hebben in het echte toestel.

Daarmee speelt GRACE een belangrijke rol in de ontwikkeling en verbetering van luchttransportmiddelen. En verdient deze simulator een mooie plaats in ons museum. Op dit moment is GRACE nog een opbouwproject, bestaande uit volledig programmeerbare systemen voor beweging, flight controls en visueel realistische omgevingsdisplay.

Die combinatie van onderdelen geeft de piloten in de cockpit een volstrekt realistische vliegsensatie. In de toekomst willen we u die graag zelf laten ervaren. Maar voor het zover is, wacht onze vrijwilligers een even grote als mooie en spannende klus. Uiteraard houden we u – via Facebook en deze website – op de hoogte van hun vorderingen.

(Op)bouwproject GRACE