Protocol veilig bezoek NTM

Het Nederlands Transport Museum (NTM) is open en zorgt ervoor dat het museumbezoek zo veilig en prettig mogelijk verloopt. Het NTM hanteert hiervoor het protocol voor veilige en verantwoorde heropening van musea.

Protocol veilig bezoek NTM

Vliegtalent?
Ontdek het in het Transport Museum

Ga de uitdaging aan en test je vliegtalent in de simulator. Scoor je geweldig? Of juist helemaal niet? Maakt niks uit want in de Fouga straaljager waan je jezelf toch even een echte piloot!
Op het Kinderplein in het museum kun je je vaardigheden als piloot testen in een van de twee vliegsimulatoren (voor een kleine bijdrage).

Vliegtalent? <br>Ontdek het in het Transport Museum

Fokker FVIIb-3M

Voor een film over 100 jaar (Nederlandse) luchtvaart hebben we vanaf eind mei samen met Delware Company keihard gebuffeld om iets heel erg moois te realiseren. We bouwden een replica van de Fokker FVIIb-3M die door Topkapi Films is gebruikt voor filmopnames.
Het toestel is net terug in ons museum van de filmset en wordt dan opgenomen in de vaste collectie van ons museum. Zodra het hier te zien is, zullen we dat melden.

Intussen geeft het videofilmpje hieronder een leuk beeld van de activiteiten op de filmset in Hongarije.

Fokker FVIIb-3M

Douglas DC2, KNILM: geen KNIL, geen KLM

De KNILM, de Koninklijke Nederlands-Indische Luchtvaartmaatschappij, stond geheel los van zowel het KNIL (Koninklijk Nederlands-Indisch Leger) als de KLM. Lees hier over de DC2 in KNILM configuratie te zien in het Nederlands Transport Museum.

Douglas DC2, KNILM: geen KNIL, geen KLM

Red de Fokker F-28 Fellowship PH-MOL

Dit vliegtuig verdient een ereplaats in de transporthistorie van Nederland. Het is het eerste door Fokker gebouwde straalvliegtuig. En het eerste civiele vliegtuig met in de staart ingebouwde remkleppen. De Fellowship is dan ook specifiek ontworpen om te opereren vanaf kleinere, regionale vliegvelden. Sinds 1967 zijn er 243 stuks van gebouwd.

Red de Fokker F-28 Fellowship PH-MOL

Cessna AT-17 Bobcat

In de Nederlandse transporthistorie getuigt dit vliegtuig van de goede ideeën van Anthony Fokker, (het einde van) de Tweede Wereldoorlog en burgerinitiatief bij de wederopbouw van ons land.
Cessna maakt voor dit type dankbaar gebruik van het idee van Fokker om vliegtuigen te voorzien van een metalen frame, met daar omheen een houten geraamte bespannen met linnen. In Nederland is dit dan al een algemeen toegepaste bouwwijze. De Bobcat ontleent er zijn bijnaam ‘Bamboo Bomber’ aan.

Cessna AT-17 Bobcat

Metro uit Amsterdam

Metrotreinstel 23 (voorste deel 23A, achterste deel 23B), dat nu ‘live’ in het museum in ere wordt hersteld, representeert een bijzonder tijdperk in het Nederlands transport. Het behoort tot de generatie metrotreinstellen die officieel de typenaam Zilvermeeuw dragen, maar die ook luisteren naar de bijnaam ‘koekblik’ of ‘container’.

Metro uit Amsterdam