De volgende objecten biedt de stichting Nederlands Transport Museum te koop aan. Indien U interesse heeft, mail dan naar info@sntm.nl.
Schleicher Ka-4 Rhönlerche II

Dit zweefvliegtuig was het standaard opleidingsvliegtuig van Nederlandse zweefvliegclubs. Hele generaties (KLM)piloten maakten met dit vliegtuig hun luchtdoop. Het zweefvliegtuig is niet luchtwaardig maar compleet, exclusief het cockpitinterieur. Dit vliegtuig wordt aangeboden voor 3.000 euro.

Pratt & Whitney R-1830 Twin Wasp

Deze motor werd onder andere gebruikt voor de C-47 Dakota en de Catelina. De motor heeft 1200 Pk en veertien cylinders. De motor is in een perfecte staat, maar niet luchtwaardig, dus een mooi statisch object. De motor wordt inclusief magneten en exclusief overige accessoires aangeboden voor 10.000 euro.

Catalina Floats (drijvers)

Deze drie Catalina floats zijn helaas niet meer luchtwaardig, maar nog steeds in goede staat. De zilveren drijvers zijn afkomstig van de vliegende Catalina. Het Museum biedt deze drijvers aan voor 5.000 per stuk.

Catalina hoofdlandingsgestel wiel

Dit gebruikte Catalina wiel is in redelijke staat en kan eventueel geleverd worden met de bijbehorende schokdemper. Dit wiel wordt aangeboden voor 2.500 euro.

Catalina motorcowlings

Deze twee mooie oranje cowlings zijn in goede staat. Wij bieden ze aan voor elk 1.000 euro.

Pratt & Whitney carburateur

Wij bieden deze práchtige nieuwe Bendix carburateur aan voor 1.000 euro. De carburateur is in een perfecte staat.

Part no. A30122L

 

Meer objecten volgen