Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

BRICKS IN TRANSPORT op zaterdag 17 en zondag 18 september 2022

18 september 2022 @ 10:00 - 17:00

Voor het eerst in haar bestaan organiseert het Nederlands Transport Museum een transport evenement rond de bekende steentjes uit Denemarken. De mooiste transportmodellen gebouwd in een grote schaal zullen een weekend lang, op ZATERDAG 17 en ZONDAG 18 september steeds van 10 tot 17 uur in ons museum te zien zijn.

Wie
heeft er nu niet met LEGO gespeeld ? Jong geleerd, oud gedaan. LEGO fascineert en laat je nooit meer los. Het overkwam de bouwers die straks in ons museum met trots hun modellen tonen. En wat voor modellen ! Want ben jij ook zo onder de indruk van grote schepen of zo’n blinkende enorme Amerikaanse truck ? De in LEGO gebouwde modellen zijn minstens al even indrukwekkend en even fraai, en dat tot in de details.Wat
natuurlijk niet mag ontbreken op dit bijzondere evenement zijn de treinen van de Trans Europ Express dienst. Drie grote, in LEGO gebouwde T.E.E. treinen zullen te zien zijn in het T.E.E.rijtuig dat op ons museumterrein staat. Eén ervan is een prachtig schaalmodel van onze eigen T.E.E. trein. Het model is in totaal maar liefst 2 mtr lang ! Deze treinmodellen zijn afkomstig van Lowlands LGauge Model Train Club. Een kleine groep LEGO bouwers die zich richten op het bouwen van realistische spoorwegen en treinen in de schaal 1:45.

 

Zij komen met een grote treinbaan naar het N.T.M. waarop diverse treinen de hele dag door rond zullen rijden. De modellen die te zien zullen zijn, zijn door hen zelf ontworpen en gebouwd, vaak op basis van de originele tekeningen van die trein. De modellen variëren van stoomlocomotieven met houten rijtuigen tot moderne diesellocs. Maar er zijn ook treinstellen te zien. Het Nederlandse landschap zal niet ontbreken op deze bijzondere modelbaan. En net als in het echt rijdt door dat landschap soms een internationale trein. Geweldig om te zien en
te beleven.


Nieuwsgierig geworden ? Kom dan op
zaterdag 17 of zondag 18 september naar het N.T.M. en krijg voor de prijs van een toegangskaart zowel de LEGO modellen als de echte voertuigen uit onze rijke transportgeschiedenis te zien !! BRICKS IN TRANSPORT is uniek en de modellen van een hoog niveau. Dit mag je niet missen.

 

PRAKTISCHE INFO
– ons museum biedt GEEN LUNCHFACILITEIT
– Parkeren: gratis op ons terrein of nabije omgeving
– Toegangsprijs:
volwassenen 10 euro, kinderen 4 t/m 12 jaar 7 euro,
    < 4 jaar gratis.
 

 

Details

Date:
18 september 2022
Time:
10:00 - 17:00
Event Tags:
Website:
https://nederlandstransportmuseum.nl/

Organizer

Nederlands Transport Museum
Phone:
0644086959
Email:
olga.kat@sntm.nl
View Organizer Website

Venue

Nederlands Transport Museum
Lucas Bolsstraat 7
Nieuw-Vennep, NH 2152CZ Netherlands
+ Google Map
Phone:
0644086959
View Venue Website