FokkerFair en Fokker Reünie 2022

Op zondag 25 september, is het zover … de FokkerFair en Fokker Reünie 2022 in het Nederlands Transport Museum. Ditmaal voor de laatste keer op de locatie Lucas Bolsstraat 7 in Nieuw-Vennep, want het museum gaat volgend jaar verhuizen. Dus mis het niet, we zien er weer naar uit.

Expositie ‘Meidagen ‘40’

We hebben een interessant programma samengesteld rondom het thema de ‘Meidagen 1940’ met een expositie over de luchtstrijd van toen en een aantal lezingen:

Lezingen

11:00 uur, Marc Smeulers – over zijn oudoom Anthony Fokker, een persoonlijke inkijk in Fokker’s leven en zijn verworvenheden;

12:00 uur, Rob Hamann – over de Q.E.D. het futuristische en uiterst moderne motorjacht uit 1938 dat Fokker ontworpen en gebouwd heeft.

12:30 uur, Rick Franke oud-Fokker medewerker en betrokken bij Crash Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 – over de mobilisatie en de luchtstrijd van de Meidagen 1940;

14:00 uur, Edwin Hoogschagen/Cor Oostveen van de Stichting Fokker G-1 – over ‘Inzet van de legendarische Fokker G-1 jachtkruiser tijdens de meidagen van 1940’.

Fokker gedenkteken

Overdracht en onthulling van een bijzonder Fokker gedenkteken.

Films

In de filmcabine draait de documentaire de ‘Meivliegers’ met de verhalen van vijf vliegers die in de luchtstrijd van mei 1940 hebben meegevochten en op diverse TV-schermen in het museum draaien Fokkerfilms.

Archiefmarkt

Op de archiefmarkt verkopen we overtollige Fokker- en andere luchtvaartspullen tegen elk aannemelijk bod (t.e.a.b.). De opbrengst hiervan komt ten goede aan onze ‘archiefpot’. Ook kunt u nog steeds uw overtollige luchtvaartboeken, tijdschriften en overige memorabilia die dag aan ons archief doneren.

Catering en FokkerCafé

De gehele dag zijn er consumpties en eenvoudige broodjes te koop en van 15:00-18:00 uur is het FokkerCafé geopend om bij te praten met oud-collega’s en andere bezoekers onder het genot van een hapje en een drankje.

Voor iedereen
Het evenement is niet alleen bedoeld voor Fokkerianen, maar is toegankelijk voor iedereen die belangstelling heeft voor de luchtvaart en voor Fokker in het bijzonder. Kortom, een dag om niet te missen, we zien u graag op zondag 25 september,

 

Besturen Fokker Erfgoed en Nederlands Transport Museum