TIM CHALLENGE 20/21 november 2021

Al die tijd droomden we van een eigen indoor race circuit, waar er in Nederland maar enkele van zijn. Die droom bleek altijd onbereikbaar te zijn, totdat we in maart 2020 in aanraking kwamen met het Nederlands Transport Museum in Nieuw-Vennep waar we na een kennismakingsgesprek en een rondleiding in het mooie en veelzijdige museum de mogelijkheid kregen om in een gedeelte van de  Rode Ruimte op de eerste verdieping, een heus RC Race Paradijs te creëren. Een circuit werd uitgezet met een stevige baanafzetting en flexibele bochtmarkering. Een werkruimte met tafels en stoelen om lekker te kunnen sleutelen aan de auto’s, en een kleine koffiecorner.

Maandenlang waren we aan het klussen en knutselen om alles zo optimaal mogelijk te maken en het mooiste racecentrum van Nederland te maken.
Dit alles met een beperkt budget maar vooral met heel veel plezier! Corona gooide ook voor ons behoorlijk roet in het eten en hierdoor hebben we pas vanaf september 2021 officieel de deuren kunnen openen voor gastrijders om hun zorgvuldig geprepareerde model raceauto’s op ons mooie circuit uit te testen. Enthousiaste reacties en leuke dagen waar we lekker met de hobby bezig kunnen zijn. Dit gaf ons vertrouwen dat we het aandurfden om een wedstrijd te organiseren, de zogenaamde TIM Challenge. Deze serie van jaarlijks terugkerende wedstrijden was de 8ste editie van de populaire serie. 20 en 21 November was het zover. Door de coronamaatregelen viel het aantal deelnemers enigszins tegen maar zo’n 23 enthousiastelingen kwamen uiteindelijk aan de start van een memorabel weekend. Met de fijne samenwerking van de vrijwilligers van het museum en de support van de importeur RHI (Tamiya Nederland) konden we onder begeleiding van wedstrijdleider Martijn van der Heijden een fantastisch evenement organiseren, met spannende races en een ongekend goede sfeer. Het circuit voldeed uitstekend, de grip was goed, de mensen tevreden, wij ontzettend trots wat we met zijn allen hebben neergezet! Het publiek en de bezoekers van het museum werden getrakteerd op een mooi racespektakel en konden kennismaken met het electro-indoorracen, we hopen nog meer enthousiaste mensen die een keer willen komen rijden met hun RC-auto op ons circuit.

Ook voor de vliegtuigenthousiastelingen werd er een zeer fraaie demonstratie verzorgd door Derk van der Vecht die met een ultra-light freestylemodel een waanzinnige demonstratie gaf van zijn kunnen, in zowel de ruimte van de racebaan alsook in hal 8. Dit smaakt naar meer en het ziet er naar uit dat Derk ons vaker zal komen verrassen in het museum met een spectaculaire en sierlijke demonstratie!

We kijken vol vertrouwen uit naar de komende spannende periode met ons racecircuit in het Nederlands Transport Museum en hopen in 2022 nog een keer een wedstrijd te kunnen organiseren.
Old Friends RC Raceway